DVTK vs. Vasas – Szamosi küldheti pályára az újonnan igazoltakat

2016.08.21 05:28

A labdarúgó NB I 7. fordulójában vasárnap 18.00-tól DVTK – Vasas meccs lesz Diósgyőrben.

A diósgyőri ultrák buzdítására ezúttal is számíthatnak a piros-fehér focisták

Érdekes meccsre van kilátás, nemcsak azért, mert az a listavezető Vasas érkezik Diósgyőrbe, amelyik az előző évad végén csak az utolsó fordulóban hosszabbította meg élvonalbeli tagságát, hanem azért is, mert a Diósgyőr vonalai átrendezendőben vannak. A kispadról ezúttal nem Horváth Ferenc irányítja a csapatot, és a piros-fehérek keretéhez két játékos is újonnan csatlakozott.

 

Már délelőtt

Előbb róluk: Novothny Soma és Makrai Gábor csütörtökön délelőtt öltött DVTK-szerelést és kapcsolódott be a közös munkába. A két csatár közül Novothnyt aligha kell bemutatni a piros-fehér szurkolóknak, hiszen a 22 éves labdarúgó a tavalyi évadot Diósgyőrben töltötte az olasz Napoli kölcsönjátékosaként. Az itáliai klubtól a nyáron az Újpest FC belga tulajdonosai szerezték meg Novothny játékjogát, de mivel a fővárosi klubot az Európai Labdarúgó Szövetség kizárta az átigazolásból egy évre, így oda nem tudott igazolni, ezért lett a belga Sint-Truidense játékosa, kényszerből. Mivel a csatár számára az idei magyar bajnoki évadot tulajdonképpen egy felhozó idénynek szánták, egy későbbi, erősebb európai bajnokságba szerződés előtt, ezért egy másik magyar klubot kerestek neki, így került vissza a DVTK-hoz.

Makrai Gábor esete teljesen eltérő, ő Egerben született, Dédestapolcsányban nőtt fel, 9 évesen Kazincbarcikán kezdte meg labdarúgó-pályafutását, és 14 évesen lett a Puskás Akadémia FC labdarúgója. Innen tért vissza a megyébe most, 20 évesen. Lapunk értesülései szerint a csatár kölcsönvételéről hónapok óta tárgyalt a DVTK a felcsútiakkal, de mivel a szintén a Puskás kötelékébe tartozó, a tavaszt az Újpestben kölcsönben töltő csatár, Lencse László megszerzéséért a Diósgyőr is versenyben volt, Makrait nem engedték el az NB II-es klubtól, amíg Lencse maradásában nem voltak biztosak. Mivel szerdán Lencse úgy döntött, hogy marad a Puskásnál, megnyílt a lehetősége annak, hogy a fiatal csatár Makrai Diósgyőrbe jöjjön.

A DVTK-tól származó információk szerint mind a két labdarúgó a Diósgyőr szerződtetett labdarúgója lehet a Vasas elleni meccsig, és nem kizárt, hogy már vasárnap lehetőséget kapnak.

Mindketten egy évre, kölcsönbe érkeznek és a hét utolsó munkanapja szerinti állás alapján kettejük közül egyelőre Makrai Gábor tekinthető a DVTK labdarúgójának.

2–1 után 3–1

Az új játékos(oka)t azonban nem Horváth Ferenc küldheti pályára a Vasas ellen. Ugyanis a szerdai, Pakson elszenvedett vereség, a 2–1 után csütörtökön 3–1-et kaptak a diósgyőriek. Mármint a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságától: paksi gólszerző, Nikházi Márk három meccses, a piros-fehérek szakvezetője pedig egy meccses eltiltást kapott.

Horváth Ferenc eltiltása miatt pályaedzője, Szamosi Tamás meccsel majd a Vasas ellen, és van rá esély, hogy a leírtak alapján újoncot is avathat a DVTK színeiben.

boon.hu