E-számok – Hol ellenőrizhetem, hogy biztonságos-e?

2015.10.16 07:26

"Hű, mennyi E van benne, ez csak rossz lehet!" Te is rettegsz az E-számoktól? Pedig még az aszkorbinsavnak, azaz a C-vitaminnak is van ilyen jelölése, hiszen ez kötelező az összes élelmiszeripari adalékanyagnál az EU-ban. Igaz, valóban vannak kockázatos adalékok, de nem minden E-től kell rettegni.

A Tudatos Vásárló (tudatosvasarlo.hu) egy hatalmas adatbázist gyűjtött össze az E-számokról, ahol nem csak azt tudhatjuk meg, hogy melyik kód mögött milyen anyag rejtőzik igazából, hanem arról is információval szolgálnak, hogy a kérdéses anyag használata jár-e valamilyen kockázattal. Nemcsak a bizonyított, hanem a feltételes kockázatokról is képet kaphatunk, így az olyan örök kétkedők is, mint én, biztonságban érezhetik magukat.

E-számok, élelmiszer-adalékanyagok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com
Ellenőrizd az adalékanyagokat!

Az adatbázist ezen a linken éred el>>

Itt rákereshetsz az adalékanyag nevére, az E-számra és a típusra is. Ha megjelent az E-szám, akkor a linkre rákattintva részletes információkat olvashatsz annak előállításáról, általános felhasználásáról és arról is, hogy mennyire biztonságos.


Mire érdemes rákeresni?
Az adatbázis rendkívül hasznos, és könnyedén ellenőrizheted vele a naponta fogyasztott élelmiszerek adalékanyagait. Érdemes a felvágottak, a májkrémek, a tasakos levesek, a különböző fűszersók, készételek, süteményporok, krémporok, csokoládék, kekszek stb. adalékanyagait leellenőrizni, ha kétségeid vannak.

proaktivdirekt.com