Eddig tart ez a szép idő: figyelmeztetést adott ki az OMSZ

2018.12.05 10:57

Illusztráció: Northfoto

Szerdán napos időre számíthatunk, napközben már csak a Tiszához közeli területeken lehet némileg felhősebb az ég, csapadék viszont sehol sem valószínű. Az északnyugati szelet élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul. Késő estére +1, -3 fok közé hűlhet le a levegő.

 

Csütörtökön fokozatosan mindenütt megvastagszik a felhőzet és szórványosan valószínű csapadék: nyugaton eső, keleten-északkeleten havazás, havas eső, majd ott is eső.

Helyenként ónos eső is lehet, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat három megyére adott ki elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést. Heves, Pest és Nógrád megyében nagyobb a valószínűsége az ónos esőnek.

Fotó: Met.hu
 
 
 

A déli, délkeleti szél a középső és nyugati területeken helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között alakul.

Pénteken is erősen felhős vagy borult lesz az ég, és több helyen várható eső, északkeleten néhol havazás, ónos eső is lehet. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 11 fok között alakul, de északkeleten várhatóan csak 1, 4 fokig melegszik fel a levegő.

Pénteken is figyelmeztetés van érvényben ónos eső miatt két megyében: Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Fotó: Met.hu

omsz.hu