Egy betörő gondolatai… címmel jelent meg a Bűnmegelőzési Hírlevél legfrissebb száma

2019.07.21 17:26

Pihenés reményében a nyáron többen hosszabb-rövidebb időt töltenek az otthonuktól távol. A felhőtlen kikapcsolódás alatt azonban a vagyontárgyaik, értékeik többségében felügyelet nélkül maradnak. A nyaralást megelőzően mindenki hajlamos csak az üdülés részleteire koncentrálni, így a vagyonbiztonság, a hátrahagyandó értékek védelme háttérbe szorul. 

 
Előfordulhat, hogy egyesek pihenten hazatérve a „kifosztott” lakással találják szembe magukat.  Amennyiben az ingatlanában tárolt értékek biztonságáról még nem gondoskodott megfelelően akkor fogadja meg egy fiktív „betörő” tanácsait, még mielőtt nyaralni indulna. 
 
,,Miért szeretem a nyarat?" 
 
- „Általában 10-15 percem van, hogy bejussak egy lakásba, ott összeszedjem az értékeket és távozzak. Amennyiben látom a lakásnál, hogy nagy a fű, nincs kitéve a szemeteskuka az ürítés napján és a postaláda is roskadozik a reklámanyagtól, a redőnyök állása pedig napok óta nem változott, a virágok pedig kornyadoznak, mert senki sem locsolja őket tudom, hogy bármeddig maradhatok a kiszemelt házban, mert onnan a tulajdonos hosszabb időre elutazott. - „Általában csak a hálószobára és konyhára jut időm, hogy átkutassam, de ha a lakó nyaral, minden helyiséget megnézhetek tüzetesen, mert tudom senki sem fog megzavarni.” - „Kifejezetten keresem a magas, átláthatatlan kerítéseket, ugyanis nem szeretem, ha kíváncsi szemek vizslatják a munkaterületemet.”  - „Mielőtt munkához látnék, mindig bekopogok vagy csengetek, esetleg, ha tudom a telefonszámot, csörgetek. Ha bárki ajtót nyit, udvariasan útbaigazítást kérek, majd tovább állok, ha felveszik a kagylót, már bontom is a vonalat.”  - „Bukóra nyitva maradt az egyik ablak? A szél csak a függönyt, én az értékeket fújom meg.”  - „Utálom az élesített riasztórendszereket és a több ponton záródó biztonsági ajtókat, a jó hengerzárbetéteket, mert azokkal sok a munka, nagy a lebukás veszélye.”  - „Ha kutyaugatást hallok, attól mindig borsódzik a hátam, pláne ha ugyanakkor a kíváncsi szomszéd is megjelenik az ablakban.”
 
 
bunmegelozes.eu