Egy egész kórházi osztály mondott fel: az Ikeába mentek inkább dolgozni

2017.06.21 14:15

Tömegével mondtak fel ápolók és nővérek a dél-pesti Jahn Ferenc-kórházban, így a hármas számú belgyógyászati osztályt lezárták a Hír Televízió információi szerint. A kórház hallgat a történtekről, az ellenzék viszont a kormány egészségügyi politikájának kudarcáról beszél. A Fidesz frakcióvezetője ugyanakkor úgy gondolja, elég pénz jut az ágazatra.

fotó: MTI/Máthé Zoltán
 
Lezárták a dél-pesti Jahn Ferenc-kórház 3-as számú belgyógyászatát. A Hír TV információi szerint azért, mert a dolgozók tömegével mondtak fel. A kórház vezetését telefonon kerestük, ám ők írásos megkeresést kértek. A telefonbeszélgetés után azonnal elküldtük kérdéseinket e-mailben, válasz azonban adásunkig nem érkezett.
 

Az Facebookon viszont olyan információ terjed, miszerint a felmondott  nővérek és ápolók többsége a közelben, újonnan megnyílt svéd bútoráruházban vállalt munkát, ott ugyanis korábbi fizetésük többszörösét keresik meg.

„Ezeket a jelenségeket a kormány nem akarja észrevenni. A kormány egyszerűen becsukja a szemét, szemellenzős, nem veszi tudomásul, hogy nagyon nagy baj van az egészségügyben. Nyilván könnyű a kormány politikusainak és az oligarcháiknak, mert meg tudják fizetni magánban az egészségügyi ellátást” – vélekedett Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese.

Az egészségügy sürgős beavatkozást igényel a szocialisták szerint. Bangóné Borbély Ildikó szerint mindenki tudja, hogy milyen rossz a dolgozók és az ágazat helyzete: „az összeomlás szélén áll a magyar egészségügy. Ezt egyvalaki nem akarja tudomásul venni a Fidesz–KDNP, maga a kormány” – mondta az MSZP-s képviselő.

A nagyobbik kormánypárt szerint viszont kellő mennyiségű pénzt tettek az egészségügybe. Kósa Lajos frakcióvezető arról beszélt, számos olyan intézkedésük volt, ami orvosolja ezeket a helyzeteket. „A költségvetés elfogadásánál, minden  egészségügyi dolgozó bérét jelentős mértékben emeltük, ez a 30-70 százalékig terjed, illetőleg azokat a lehetőségeket kinyitottuk az egészségügyi dolgozók előtt is, ami segíti az ő munkavállalásukat.”

hirtv.hu