Egy évet csúszik a tokiói olimpia

2020.03.24 15:36

A NOB bejelentette, hogy elhalasztja a Japánban rendezendő olimpiai játékokat.

Tokió
 
 
Bach NOB elnök és Abe Japán miniszterelnöke közösen aggodalmát fejezte ki a COVID-19 világjárványával kapcsolatban, valamint arról, hogy ez mit okoz az emberek életében, és hogy milyen jelentős hatást gyakorol a sportolók olimpiai játékokra való felkészülésére.
 
Egy nagyon barátságos és konstruktív találkozón a két vezető dicsérte a Tokió 2020 Szervező Bizottság munkáját, és rámutatott a Japánban a COVID-19 elleni küzdelem terén elért eredményekre.
 
A járvány példátlan és kiszámíthatatlan elterjedése miatt a világ többi részén a helyzete folamatosan romlik. Tegnap, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, Tedros Adhanom Ghebreyesus azt mondta, hogy a COVID-19 járvány “felgyorsult”. Jelenleg több mint 375 000 esetet regisztráltak világszerte és szinte az összes országban a megbetegedések száma óránként növekszik.
 
 
A jelenlegi körülmények között és a WHO által a mai napon szolgáltatott információk alapján a NOB elnöke és japán miniszterelnök arra a következtetésre jutott, hogy a Tokióban megrendezésre kerülő XXXII Olimpiát a 2020-as év későbbi időszakára, de legkésőbb 2021 nyarára kell áttervezni, a sportolók, az olimpiai játékokban részt vevő személyek és a nemzetközi közösség egészségének védelme érdekében.
 
sportkatlan.hu