Egy korszak vége: megszűnhet az ingyenes házhoz szállítás

2018.01.18 07:17

Akár 15 százalékos drágulás sem kizárt a postai és a futárpostai szolgáltatások terén az idén, ráadásul a posta is drágította szolgáltatásainak díját 3 százalékkal.

 

15 százalékos postai és futárpostai szolgáltatási díj drágulást sem tart kizártnak idén Bengyel Ádám, a legnagyobb magyarországi csomagautomata-hálózat működtetőjének vezérigazgatója. Állításával a KSH legfrissebb, 2017 harmadik negyedéves adatait kommentálja, mely szerint a szolgáltatások közül ebben a szektorban volt a legmagasabb, 9,6 százalékos a drágulás, az előző év azonos negyedévéhez képest. Mindennek tetejében a Magyar Posta ráadásul áremeléssel indítja az évet:
 
január 16-ától átlagosan 3 százalékkal drágulnak a postai szolgáltatások.
A szakértő szerint az ágazat egyik legnagyobb problémája a munkaerőhiány. Hiszen sofőrt találni szinte lehetetlen, ráadásul a webáruházak vevőcsalogató, ingyenes házhozszállítási kampányai olyan alacsony árszintet eredményeztek, mi mostanra jószerivel tarthatatlanná vált.
 
Az alacsony árak persze rövid távon jók az ügyfeleknek, hosszabb távon azonban az elmaradó fejlesztések miatt gyengébb szolgáltatási minőséget eredményez.
 
Hiába tehát a két számjegyű növekedés az e-kereskedelemben, sokszor a kiszállítás volumene nem tudja ezt követni.
 
penzcentrum.hu