Egy mozgásképtelent és gyereket is kirabolt a borsodi fosztogató

2017.08.26 06:11

A Miskolci Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a férfit, akivel szemben kifosztás és lopás miatt indult büntetőeljárás.

Egy mozgásképtelen férfira is rátámadt a fosztogató - illusztráció
illusztráció
 
A gyanúsítás szerint a férfi Köröm településen a kulcsra nem zárt ajtón keresztül jutott be abba a lakóházba, ahol csak egy 10 éves gyermek volt otthon, akitől elvett 700 forintot, majd fellökte őt és elment. Másnap egy másik családi házba ment be, ahol a teraszról vett el egy pár papucsot.
 
Elemelte a telefont
 
A fosztogató legutóbb 2017. augusztus 21-én egy sajóhídvégi családi házba ment be, ahol egy mozgásképtelen férfi ágya mellett fél méterre található asztalról vette el mobiltelefonját. A sértett kiabálni kezdett, ekkor a támadó a védekezésre képtelen állapotát kihasználva az ágyhoz lépett, és arcon ütötte, majd távozott a házból.
 
Életvitelszerűen tette
 
A bíróság szükségesnek látta a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését, mert jövedelemmel nem rendelkezik, eleve hasonló jellegű vagyon elleni cselekmények elkövetése révén biztosítja megélhetését, vele szemben a hasonlóak miatt büntetőeljárás indult, tartani lehet, hogy ismét bűncselekményt követne el.
 
SZB
boon.hu