Egy nap a fogyatékkal élőkért Kazincbarcikán

2019.09.14 09:45

Tizenötödik alkalommal rendeznek Esélyegyenlőségi Napot.

 

Az idei rendezvény azonban más lesz, mint a korábbiak.
 
– Egyesületünk tavaly télen nagy fába vágta a fejszéjét – mondta Tomkóné Kiss Mária, a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesületének elnöke. – Pályázatot nyújtottunk be a „Színezzük együtt Kazincbarcikát helyi akciócsoport által kiírt „Civil szervezetek, helyi közösségek együttműködése Kazincbarcikán” című felhívásra. Projektünket támogatásra érdemesnek találták, így most szeptemberben egy kibővült esélynappal, egész pontosan a „Gondoskodó város” című egész napos rendezvénnyel várjuk fogyatékkal élő sorstársainkat, családjaikat s minden érdeklődőt. 
 
Úgy gondoltuk, hogy a jubileumot oly módon tesszük különlegessé, hogy nemcsak magunkkal, vagyis mozgáskorlátozott embertársainkkal ünnepelünk, hanem valamennyi fogyatékkal élő társadalmi csoportot meghívjuk és megszólítjuk. S ha már itt vannak velünk, akkor együtt is beszélgethetünk hétköznapi gondjainkról, bajainkról. S amire még nagyon büszkék vagyunk, hogy valamennyi vendégünk ízelítőt is ad abból, hogy milyen páratlan művészeti vagy sporttevékenységre képesek a fogyatékkal élők.
 
A program új helyen várja az érdeklődőket; a Kazinczy Ferenc Tagiskolában szeptember 14-én 10-től 18.30-ig tart a „Gondoskodó város” című rendezvény, az integráció és az elfogadás jegyében. Részletes program az egyesület közösségi és weboldalán.
 
boon.hu