Egy percre sem hagyja magára lánya Törőcsik Marit - a kórházban látogattuk meg a színésznőt

2017.04.26 20:12

Egy ország izgul Törőcsik Mariért (81), aki a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban fekszik.

Kollégái és a velemiek is nagyon aggódnak a népszerű művésznő, Törőcsik Mari állapota miatt/Fotó:Grnák László
Kollégái és a velemiek is nagyon aggódnak a népszerű művésznő, Törőcsik Mari állapota miatt
fotó:Grnák László
 
A Blikk munkatársai egy doboz csokoládéval látogattak el a Nemzet Színészéhez, hogy érdeklődjenek hogyléte felől. Törőcsik megköszönte a látogatást, bár látszott rajta, le van gyengülve. Nagyon kedvesen arra kérte kollégánkat, ne is készítsen róla fényképeket.
 
– Igazán nagyon szép maguktól, hogy eljöttek meglátogatni, és még csokoládét is hoztak – mondta halk hangon Törőcsik, mellette ott volt lánya, Maár Teréz is, aki egyetlen percre sem tágít édesanyja mellől.
 
Bár számos kolléga és rajongó szeretné már látni, a színészlegenda egyelőre nemigen fogadhat látogatókat, kímélnie kell magát. Úgy tudjuk, csak Alföldi Róbertnek és Jordán Tamásnak adatott meg, hogy időnként lássák a művésznőt, ám ők is csak tíz-tíz percre mehetnek be hozzá, nehogy kimerítsék. Mielőtt Törőcsik Mari újra kórházba került volna, velemi házában lábadozott lánya odaadó gondozása mellett. A köz­ség lakosai nagyon aggódnak a színésznőért.
 
 
– Pedig már hazaengedték őt egy időre, aztán egy hete újra visszavitte a lánya a kórházba. Az lehetett a baj, hogy nem evett eleget – mondta a Blikknek a művésznő egyik szomszédja. – Aggódunk Mariért mindan­nyian, reméljük, mielőbb megerősödik! Szerencsére a lánya mindig vele van, nagyon vigyáz rá, és gondosan, szeretettel ápolja őt.
 
Mint ismert, a Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő egészségi problémái nyolc évvel ezelőtt kezdődtek, amikor egy kórházi rutinvizsgálat során leállt a szíve. A klinikai halál állapotából hozták vissza az orvosok, úgy tűnt, teljesen felépült. Bár saját bevallása szerint a frontokat rosszul viselte, jól szolgált az egészsége. Törőcsik az utóbbi években kezdett újra gyengélkedni, 2015 nyarán a Pécsi Országos Színházi Találkozón, a Nemzet­i Színház Brand előadása előtt lett rosszul. Tavaly augusztusban velemi otthonában esett el és ütötte meg magát, ezért több napig bent tartották a szombathelyi klinikán. Idén január­ban pedig állandó szédülése, valamint többszöri ájulása ­miatt kényszerpihenőt javasoltak neki az orvosok. Nem szívesen, de egészsége megóvása érdekében a művésznő lemondta összes előadását.
 
Helyettesítik a színpadon
 
Januári rosszullétét követően a Nemzeti Színház pótolni kényszerült az ünnepelt színésznőt.
 
- „A művésznő egészsége nem engedi meg, hogy színpadra álljon, ezért a Brand című darabban szerepét ideiglenesen Söptei Andrea veszi át, míg a Galilei élete című előadásban az öreg Galileit Trill Zsolt alakítja” – tudatta a színház.
 
blikk.hu