Egyben kaphatják meg az elszámolást a devizahitelesek

2015.02.07 07:05

Jövő szerdán kormány elé kerül a családi csődvédelemről szóló javaslat - jelentette be Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője a kormánypárti frakciószövetség kihelyezett ülése utáni fővárosi sajtótájékoztatón pénteken.

A kereszténydemokrata politikus a javaslattal összefüggésben jelezte: az megakasztja a végrehajtás folyamatát, két évig terjedő moratóriumot is lehetővé tesz majd, ha a parlament elfogadja.

A javaslatot, amely megóvja a lecsúszástól azokat a családokat, amelyek nehéz helyzetbe kerültek, de van némi jövedelmük,"alaposan" egyeztették, a Magyar Nemzeti Bankkal, szakmai és civil szervezetekkel egyaránt - közölte.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a bankok elszámoltatásával összefüggésben jelezte: március és április folyamán minden érintett értesítőt kap kézhez arról, hogy a bankja mennyivel tartozik neki, hogyan számolnak el vele. Ez azt is tartalmazza, hogy a devizahitel helyébe lépő forinthitelnek mennyi lesz a törlesztőrészlete és a kamata.

Arról is döntöttek: a februárra, márciusra és áprilisra vonatkozó különbözetet egy összegben kaphassák meg májusban az érintett devizahitelesek.

penzcentrum.hu