Egyedülálló, vadászati tartalommal berendezett személykocsikat állít forgalomba a Lillafüredi kisvasúton

2016.07.19 16:21

A hagyományos vadászati kultúrát szeretnék bemutatni és népszerűsíteni ezzel. A kocsikat különvonatként és menetrend szerint is közlekedteti a Lillafüredi Állami Erdei Vasút. A jármű kialakítását a Földművelésügyi Minisztérium és a Lillafüredi Kisvasútért alapítvány támogatta.

laev_kv.jpg

Egy szarvas, egy vizsla, aki szagot fogott és mögötte pedig a vadász – már a vonat külseje is azt mutatja, hogy nem a régi jól megszokott vonatra fogunk felszállni. Vadászati motívumok, trófeák, a magyar erdők vadállománya – így néz ki belül a Lillafüredi Állami Erdei Vasút új vadászati személykocsija.

laev_kv2.jpg

Az információs tablókon látható Magyarország nagyvadfajai, ezen kívül bemutatásra kerülnek apró vadfajai, nagy ragadozó, kis ragadozó, és természetesen ezen kívül bemutatják a hagyományos vadászati kultúrát, a hagyományos vadászati etikát, a terítékkészítést és minden olyan elemet, ami köthető a magyar vadászathoz.

laev_kv3.jpg

A két szerelvényt azért alakították át, hogy minél többen betekintést nyerhessenek a hagyományos vadászati kultúrába. A személykocsik különvonatként, de menetrend szerint is közlekednek majd.

A két szerelvény kialakítását a Földművelésügyi Minisztérium több mint három millió forinttal támogatta.

LÁEV

 

—————

Vissza