Egyhavi késésért lakoltat ki egy idős rokkantat Terézváros

2015.05.28 11:11

Egy hónapos késés a 12 802 Ft összegű lakbérrel. Ennyi miatt készülnek kilakoltatni egy önkormányzati szükséglakásból egy 71 éves mozgáskorlátozott férfit – közölte a Magyar Szociális Fórum.

A szervezet tájékoztatása szerint a 81 százalékban rokkant Hüvelyes Lajos egy 24 négyzetméteres szoba-konyhás lakásban él egyedül a kutyájával. Bérleti szerződését annak ellenére felmondta az önkormányzat, hogy sem bérhátraléka, sem közüzemi díjtartozása nincs.

A szükséglakásokat bérbeadó terézvárosi vagyonkezelő pert indított a férfi ellen, amit jogerősen meg is nyert. A férfi levelére, amelyben kérte, hogy bérleti vagy használati szerződést köthessen, Hassay Zsófia polgármester helyett a lakásosztály válaszolt, amely közölte vele, hogy a végrehajtást megindítják. Ez valószínűleg egyet jelent számára a hajléktalanná válással.

Hüvelyes Lajos 56 505 forintos öregségi nyugdíjból él. A lakás felújítását sem anyagilag, sem fizikai állapota miatt nem tudta megoldani, ebben is kérte a terézvárosi vagyonkezelő segítségét.

Hassay Zsófia, a Fidesz budapesti választmányának alelnöke sem az ő, sem az ügyet felkaroló
Magyar Szociális Fórum levelére nem reagált eddig. A szervezet ügyvédet is szerzett Hüvelyes Lajosnak, hogy elkerülhesse a kilakoltatást.

nol.hu