Egyirányú lett a miskolci Széchenyi utca

2016.10.25 16:38

A változásról Menyhárt Szabolcs, a polgármesteri hivatal osztályvezetője és Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet közterületi és rendészeti vezetője adott tájékoztatást kedden a Városház téren.

egyiranyu_forgalom_161025_vcs_04.jpg

Menyhárt Szabolcs osztályvezető és Kovács László Csaba közterületi és rendészeti vezető

fotó: Végh Csaba

A Vagyonfelügyeleti osztály vezetője emlékeztetett, Miskolc város közgyűlése a Széchenyi utca rendjének fenntartása, további erősítése érdekében szigorú behajtási szabályrendszert alkotott. Mindez – tette hozzá Menyhárt Szabolcs – a gyalogosok, a turisták zavartalan sétáját, belvárosi nézelődését szolgálja. A rendelet kiegészítéseként döntött a testület arról is, hogy a sétáló utcát egyirányúvá teszik.

Ennek megfelelően az elmúlt napokban kikerültek a korlátozó táblák. Az osztályvezető fontos lépésnek nevezte, hogy kialakítottak egy korlátozott várakozási övezetet is a Széchenyi utcán.

    – Ez azt jelenti, hogy az ide behajtó autósoknak, illetve akik itt várakozni fognak, egy úgynevezett parkométert kell használniuk (erre egyébként az oszlopokon elhelyezett tábla is figyelmezteti őket). Ezt az eszközt a behajtási engedélyhez kapják az autósok. Várakozni csak az önkormányzati rendeletben, illetve a behajtási engedélyben meghatározott időtartamig lehet – ismertette Menyhárt Szabolcs.

egyiranyu_forgalom_161025_vcs_09.jpg

A Miskolci Önkormányzati Rendészet közterületi és rendészeti vezetője aláhúzta, a munkatársai napi rendszerességgel, több órán át ellenőrzik a belvárosi védett övezetet. Kovács László Csaba ismertette, most a Széchenyi utcát az Ady Endre utca irányába tették egyirányúvá.

Hozzátette, hamarosan kikerülnek azok az oszlopok is, amelyek a kapualjakból illetve bekötő utcákból akadályozzák meg a behajtást.

egyiranyu_forgalom_161025_vcs_01.jpg

A közterületi és rendészeti vezető elmondta, akár 30 ezer forintig terjedő pénzbírsággal is sújthatják azt, aki nem rendelkezik engedéllyel, de behajt a Széchenyi utcára. Elmondta, azonban, a rendészek most még csak figyelmeztetik a szabálytalankodókat. A tervek szerint a hét végéig kirakják az összes figyelmeztető táblát, akkortól pedig már büntetnek!

Kujan István
minap.hu