Egymásnak estek a miskolci élelmiszerosztáson

2015.04.07 19:05

Szinte megrohamozták és kifosztották a nélkülöző miskolciak azt a standot, ahol a Városháza téren több száz adag tartósélelmiszer-csomagot gyűjtöttek össze civilek.

6-700 csomag
Volt, akinek több jutott, más egyórás sorban állás és tízperces közelharc után egy csomagot se tudott hazavinni – jelentette a helyszínről az Origo.
A hírportál szerint ott kezdődtek a bajok, hogy a szervezők először sorszámot akartak osztani, de ez kivitelezhetetlen lett, mert az emberek nem akartak sorban állni. Ennek az lett a vége, hogy a délután három órás kezdéskor az asztalokhoz zúduló emberek közül többen egymásnak adták hátra a csomagokat, illetve megkerülték a standot, és hátulról is vittek el élelmiszert.

Fotó:Vajda János

A Népszava beszámolója szerint a Gyermekétkeztetési Alapítvány:
    500 kiló lisztet,
    500 kiló rizst, cukrot,
    1000 kiló babot, lencsét, sárgaborsót,
    1000-1000 darab húskonzervet, készételt,
    55 karton csokitojást,
    5 karton húsvéti csokinyulat vitt a városba.

Ebből és a helyiek adományaiból önkéntesekkel együtt 600-700 csomagot állítottak össze.

nepszava.hu

Kriza Ákos polgármester az esemény után közleményt adott ki.

Ebben azt írja:

Nem az ételosztást ellenezte, hanem azt, hogy az alapítvány médiakampányt akart csinálni Miskolcon. Ehhez pedig azokat a gyerekeket akarták felhasználni, akiket a városnak kellett volna a helyszínre vinni. Miskolc polgármestere azt írja, maga is több segélyakcióban vett már részt. Az önkormányzat pedig évente csaknem négyszázmillió forintot költ arra, hogy az éhező gyermekek naponta meleg ételhez jussanak. Például csaknem kilencszáz óvodás minden hétköznap háromszor kap ingyen ételt.