Egymilliónyi nyugdíjat vett fel a csaló

2015.02.24 11:35

Kecskeméti Járási Ügyészség csalás bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 54 éves kecskeméti nő ellen, aki 2012 áprilisa és 2013 októbere között jogosulatlanul felvette lakótársának havi nyugdíjait összesen 1,1 millió forint értékben, valamint 40 ezer forint készpénzt is ellopott a férfitől.

A hajléktalan kecskeméti nő 2011. év végén ismerte meg a sértettet. A férfi megengedte neki, hogy szívességi lakáshasználóként beköltözzön a kecskeméti lakásába, így már ketten laktak ott. A vádlottnak a lakhatás költségeibe nem kellett beszállnia, és a külvilág felé élettársakként jelentek meg, noha valójában nem voltak ilyen kapcsolatban.

 

A vádlottat a lakásába befogadó férfi a nő sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt 2012 áprilisában börtönbe került, a nő pedig egyedül maradt a lakásban. A vádlott - kihasználva azt, hogy kívülállók élettársaknak gondolják őket - 2012. április 25. napjától 2013. október 25. napjáig minden hónapban jogosulatlanul felvette a sértett havi nyugdíját. A nyugdíj felvételekor a postai utalványokat a saját nevében, a sértett élettársaként írta alá. A vádlott a nyugdíjat kézbesítő postás becsapva 2012. április 25. és 2013. október 25. között összesen 1.109.680 forint nyugdíjat vett fel jogosulatlanul. A felvett nyugdíjat magára költötte, a kár nem térült meg.

A vádlott ezen kívül ellopta a sértettnek a lakás konyhájában tartott 40 ezer forint összegű készpénzét is, amelyet szintén saját magára költött. Ez sem térült meg.

 

A járási ügyészség a más ügyben előzetes letartóztatásban lévő nőt folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett, nagyobb kárt okozó csalás bűntettével, valamint szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétségével vádolja. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

mti.hu