Ej, be szép is volt a virágkarnevál Debrecenben! (+fotók)

2018.08.20 15:35

Mérföldkőhöz érkeztünk augusztus 20., Magyarország születésnapjának ünneplésében, lezajlott az ilyenkor hagyományosan megrendezésre kerülő debreceni virágkarneváli felvonulás is.

Fotók: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA
 

Csak úgy sorjáztak a virágokkal bőségesen díszített kamionok, volt, amiken konkrét élőképeket álmodtak virágba az alkotók. Személyes kedvencem talán Esztergom és Debrecen közös kamionja volt, ahol valami piros virágból, tán rózsából rakott hétfejű sárkány tör Boldogasszony Mária életére, remélhetőleg hiába:

Nem sokkal maradt el ettől látványban a Debreceni Nemzetközi Iskola kamionja, amin vagy túlméretes ceruzákkal hadakozik egy virágból épített pálcikaember, vagy egy nagyon apró ember keveredett teljesen normális méretű ceruzák közé. A szimbolizmus tagadhatatlan, csak az értelmét nem vélem.

Az ünnepség két sztárja vitathatatlanul a hagyományos Szentkorona, 

illetve a Debreceni Egyetem kompozíciója, melyen büszkén hirdeti az angol nyelvű felirat, hogy "Te Nap".

A Continental gumigyár aktuális üzenetet foglalt virágba, úgymint "Jövünk".

A Parisian Street Cabaret látványos, élő nővel díszített kocsival csempészett be valamennyit a hanyatló nyugat dekadenciájából a felvonulásra.

Ezt szerencsésen ellensúlyozta Novák Katalin államtitkár, aki a Családok Éve 2018 kamion kíséretében érkezett az ünnepségre.

444.hu