Az éjféli miséhez igazították a miskolci járatokat

2014.12.24 19:42

Már december 23-án, este 6 órától beköszöntött az ünnep Miskolcon, legalábbis, ami a parkolást illeti. Ettől az időponttól ugyanis egészen január 2-án reggel 8 óráig ingyenes a parkolás az önkormányzathoz tartozó a felszíni parkolókban.

Akik busszal, villamossal, vagy vonattal utaznak az ünnepek alatt, tájékozódjanak előtte, mert a menetrendek is változnak. December 24-én a szombati, december 25-től 27-ig az ünnepnapi, december 28-án pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a személyszállító vonatok a magyar vasúthálózaton.

A villamosok és buszok december 24-én – a korábbi évekhez hasonlóan – délután négy óráig a szombati menetrend szerint közlekednek. Kivéve a 43-as viszonylatot, amely nem közlekedik és a 44-es viszonylatot, amely a szerdai menetrend szerint közlekedik, rövidebb üzemidővel. Az Adventi Villamos is szombati menetrend szerint jár, utolsó indulása a Tiszai pályaudvarról: 15:07, Felső-Majláthról: 15:45.

Az MVK Zrt. az éjféli misék végéhez igazítva közlekedtet járatokat annak érdekében, hogy segítsék utasaikat a hazajutásban. Az alábbi járatokat igazították a misékhez: a Tiszai pályaudvartól éjjel negyed kettőkor indul az 1-es villamos, a Repülőtérről éjjel negyed kettőkor indul a 14H-s, a Centrumtól éjjel 1:20-kor indul a 35É-s autóbusz.
Két napra bezárnak

Az üzletek nyitva tartására is érdemes figyelni, hiszen ma többségében csak délután 2 óráig lesznek nyitva a boltok. Csütörtökön és pénteken zárva tartanak, majd szombaton nyitnak ki újból.

A MiReHuKöz Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a szemétszállítás ünnepnapokon is a megszokott rend szerint történik. A hulladék­udvarok azonban december 24–28-a között zárva lesznek, csak december 29-én nyitnak ki.

eszak.hu