Elárulta Orbán Viktor, mikor indulhat újra az élet Budapesten és Pest megyében (frissül)

2020.05.08 08:08

Szokásos péntek reggeli rádióinterjújában a fővárosi és Pest megyei enyhítések feltételéről is beszélt. 

 

A miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! műsorának vendégeként többek között arra is kitért, mikor várható a korlátozások enyhítése Budapesten és Pest megyében. Orbán Viktor szerint az orvosok, virológusok, tudósok mind óvatosak ebben a kérdésben, és bár a kormányfő már nagyon menne előre, és szeretné újraindítani az életet a fővárosban is, ezt csak korlátozottan, fokozatosan lehet megtenni. A tudósok a "zakóját markolva" intik óvatosságra a miniszterelnököt. 
 
Orbán Viktor rögzítette: ezen a héten nem lesznek enyhítések, jövő héten vizsgálják majd meg az aktuális helyzetet, és ennek függvényében fognak dönteni a további intézkedésekről. Konkretizálta is, hogy ez mit jelenthet: 
 
A tudósok, orvosok mind azt mondják, hogy Budapesten és Pest megyében várjuk meg, amíg csökken a halálozások aránya és száma, addig ne enyhítsünk. Erre legközelebb jövő hét végén kerülhet sor."
 
Jelenleg Budapesten és Pest megyében az összes fertőzötthöz képest az elhunytak aránya 15,72 százalék, vidéken 6,79 százalék. Utóbbi esetben már előző naphoz képest némiképp mérséklődött az arány, a főváros vonatkozásában még csak emelkedik. 
 
A miniszterelnök teljes interjúja  meg is hallgatható:
 

 

mti.hu / mfor.hu