Elbontották a sátrat a Selyemréti Strandfürdő nagymedencéjéről

2015.03.30 22:04

Elbontották a sátrat a Selyemréti Strandfürdő nagymedencéjéről. Most zárva a fürdő, az elkövetkezendő napokban karbantartanak, húsvét hétfőjén azonban már várják a vendégeket a Selyemréti Strandfürdőben. A bérletek érvényességét a zárás miatt egy héttel meghosszabbítják.

A heves délelőtti szélben nem volt egyszerű a sátor bontása a Selyemréti Strandfürdőben. A szél többször is belekapott a ponyvába, így a művelet nem kis ügyességet igényelt a szakemberektől.

Azonban nemcsak a sátor bontása, hanem az azt megelőző munkák is időigényesek. Mint Hórász Lajos, a Miskolci Turisztikai Kft. gépészeti vezetője elmondta, ilyenkor természetesen kihordják a belső berendezést a sátorból, lebontják a zuhanyokat, leszedik a bevezető csöveket, majd csak ezt követően engedik le a sátrat. Miután ezt is elvégezték, a rögzítőcsavarok kiszedése is hosszabb munkafolyamatot igényel.

A leengedett ponyva eltávolítása után kezdődhet a medence karbantartása. Bodnár László, a Miskolci Turisztikai Kft. főmérnöke ismertette, a sátor lebontása után elkezdik a medence és a felületek javítását, valamint a festési munkákat.

    – Ezzel egy időben elkezdjük a gépház karbantartási munkáit is, valamint a tavaszi felkészülést, ami már a nyári szezont kezdi idézni. Itt a medencék burkolatát fogjuk először is kijavítani, és ellenőrizzük a hozzátartozó gépészeti berendezéseket. Ugyanakkor elkezdjük a hátsó medencék karbantartását is – fűzte hozzá.

Az elvégzett karbantartási munkák után húsvét hétfőjén kinyit a fürdő. Akkortól az 50 méteres fürdőmedencén kívül a dögönyöző is várja a vendégeket. A bérletek érvényességét a zárás miatt egy héttel meghosszabbítják.

minap.hu