Eldőlt: vasárnap nem lesz Tesco-házhozszállítás sem

2015.03.11 21:17

A Tesco arról tájékoztatta a vevőit, hogy rendelni ugyan lehet az online áruházban vasárnap, de a hét utolsó napján nem lesz kiszállítás, vagyis a webáruházra is vonatkozik a vasárnapi zárva tartás.

Hétfőtől szombatig változatlanul 8-22 óra közötti kiszállítási vagy személyes átvételi idősávok között lehet választani, ám március 15-től vasárnaponként a kiszállítás és a személyes átvételi pontok nem lesznek elérhetőek - tájékoztatta online vevőit a Tesco. A vasárnapi zárva tartás csak a megrendelési lehetőséget nem érinti, vagyis a rendeléseket a hét utolsó napján is le lehet adni a Tesco webshopjában.

A jelek szerint tehát a brit áruházlánc nem él azzal a kiskapuval, amellyel elvileg meg lehetne kerülni a tilalmat: a Tesco helyett a házhoz szállítással a vevőknek kellett volna megbízniuk a kiválasztott futárt. Az NGM korábban úgy pontosította a vasárnapi zárva tartás tilalmát, hogy az az online megrendelt áruk kiszállítására is vonatkozik.

Amint arról beszámoltunk, hiába bizonyult kreatívnak a Spar, a kormánypárti törvénymódosító igyekezet azt is igyekszik elérni, hogy a cég direkt az OMV-kutakon nyitott üzletei sem lehessenek nyitva vasárnap.

napi.hu