Elege van a lehúzós trükkökből? Húzzon ki tízezreket Ön a boltok zsebéből!

2016.09.27 17:10

Sokan a kuponoktól, pontgyűjtő akcióktól várják, hogy majd fillérekből el tudják intézni a bevásárlásukat. Ezek azonban rengeteg időt vesznek el és nem is minden esetben hatékonyak. Mutatunk tíz olyan módszert, amelyekkel akár tízezrekkel is több maradhat a hónap végére a zsebünkben.

Nyugdíjas (nyugdíjas,idős,)
Válasszuk az olcsóbb boltot!

Nem mindegy, melyik boltban vásárolunk, ugyanis akár 10-20 százalékot is megtakaríthatunk, ha egy olcsóbb üzletben intézzük a bevásárlást.

 

Töltsük fel a szekrényt, ha leárazás van!

Ha a leértékelt (de tartós) élelmiszerekből vásárolunk be, akkor a nem leértékelt árhoz képest jelentős összegeket spórolhatunk. Különösen a konzervekből raktározhatunk be ilyenkor, de a gabonafélék, a hüvelyesek és egyes luxuscikkek is sokáig bírják (kávé, kakaó, szeszes italok stb.).

 

Válasszuk az olcsóbbat!

A legtöbb boltban adott termékből választhatunk többféle termékből is, amelyek között sokszor minőségi különbség sincs. ilyenkor érdemes átgondolni, hogy a hangzatos, agyonreklámozott márkát vagy a lényegében ugyan olyan összetevőjű olcsóbbat választjuk. Persze a minőségre érdemes odafigyelni, viszont, ha nincs lényegi különbség az összetevőkben, akkor az olcsóbbat is nyugodtan választhatjuk.

 

Felejtsd el a készételeket!

A boltokban több helyen találunk salátáspultot, vagy a hentes pult melletti grillpultot. Ugyan csábító, hogy mindent készen vegyünk meg, mivel nincs vele fáradtság, azonban így sokszorosát is kifizethetjük a polcon található árnak.

 

Az egységárakat figyeld!

Már a legtöbb termékre kötelesek az üzletek ráírni az egységárat is (pl: tojás kilónkénti ára). Az olcsóbb termék kiválasztásához érdemes ezt a meghatározást használni, mivel az eltérő csomagolások könnyen becsaphatnak minket és hamisan az olcsóságot sugallhatják.

 

Ne csak szemmagasságban válogass!

Régi trükk, hogy a boltok szemmagasságban helyezik el a legdrágább termékeket. Ha olcsóbban szeretnénk vásárolni, akkor nézzük meg a magasabban lévő polcokat is, de legfőképpen a legalsó polcot, a legolcsóbb termékeket jellemzően ide teszik a boltokban.

 

Az ünnepi leértékeléskor vásárolj be!

Az ünnepekkor gyakran leértékelnek tartósabb termékeket is, így ilyenkor ezekből feltölthetjük a készleteinket. Érdemes azonban megnézni, hogy vajon ilyenkor olcsóbb az adott termék vagy más alkalmakkor, az áruházak árazási módszere ebből a szempontból eltérő lehet.

Képtalálat a következőre: „nyugdíjas bevásárol”
Kerüld el a kitüntetett helyeken elhelyezett termékeket!

A bejárattal szemben szinte mindig olyan árukat találunk, amelyek impulzus vásárlásra ösztönöznek. Ezek jellemzően szezonális termékek (pl: grillsütő nyáron), amelyeket az ünnep elmúltával vagy a szezon végén sokkal olcsóbban is megvehetünk (pl: grillsütőt ősszel, télen).

 

Felejtsd el a háztartási aprógép osztályt!

Ha valamilyen háztartási aprógépre van szükségünk (pl: botmixer stb.), akkor természetesen felkereshetjük ezt a részleget is a boltban, de csak új nézelődni nem érdemes. Ilyenkor ugyanis gyakran előfordul, hogy olyan termékkel távozunk a boltból, amire valójában nem is volt szükségünk.

 

Szezonálisan vásároljunk!

A zöldségek és a gyümölcsök akkor a legfinomabbak, ha frissek. Ezért mindig az adott évszaknak megfelelően vásároljunk, így ugyanis sokkal olcsóbban hozzájuthatunk ezekhez az ételekhez.

penzcentrum.hu