Elindult a teajárat Miskolcon, négy helyszínen osztottak forró italt és ételt a rászorulóknak

2015.11.01 17:53

Forró teával és szendvicsekkel várták a rászorulókat vasárnap délután Miskolc több forgalmas helyszínén a Hetednapi Adventista Egyház önkéntesei. A teajárat most indult, de a hideg időszakban minden hétvégén és ünnepnapokon is megtartják az akciót.

Mint Jármai Ágota önkéntes koordinátortól megtudtuk, az adventista közösség immár 18. éve indítja el Miskolcon a teajáratot. Külön hangsúlyozta, hogy az akciót önkéntesek működtetik, ami előtt a finanszírozást vállaló Hajléktalanokért Közalapítvány is elismeréssel adózott.

teajarat_151101_vcs_03.jpg

Fotó: Végh Csaba

Az akcióban azonban nemcsak az egyház tagjai vehetnek részt - amint arra a koordinátor is rámutatott, szeretettel várnak mindenkit, aki társadalmi szolidaritást akar vállalni. Ilyen szempontból az érzékenyítés is célja a rászorulókat segítő programnak.

Vasárnap négy helyszínen osztottak forró teát és szendvicseket az önkéntesek: a Nagy Lajos király útján, az Újgyőri főtéren, a Balázs Győző téren, valamint a Búza téren.

Jármai Ágotától megtudtuk azt is, a korábbi években előfordult, hogy egy-egy alkalommal több mint 200 hajléktalanon segítettek, most, az első akció alkalmával 100-150 emberre számítanak.

Az akció most indult, ezt követően minden hétvégén osztanak majd meleg italt és ételt Miskolcon, egészen, amíg a krízisidőszak tart.

minap.hu