Elismerést kapott a Lillafüredi Erdészet nyugalmazott igazgatója

2019.10.25 17:22

Szakmai elismeréseket adományozott az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából Nagy István agrárminiszter. A szaktárca kedden, Budapesten, a Vajdahunyadvárban, a Mezőgazdasági Múzeumban rendezett ünnepséget. Ebből az alkalomból az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatát vehette át Lévai László, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Erdészeti Igazgatóság nyugalmazott erdészeti igazgatója, csaknem három és fél évtizedes szakmai pályafutásáért, az erdővagyon gyarapítását elősegítő munkájáért.

 
Fotó: Agrárminisztérium
 
Lévai László 1976-ban kezdett dolgozni az ÉSZAKERDŐ Zrt. jogelődjénél, a Borsodi Erdő-és Fafeldolgozó Gazdaságnál. A Lillafüredi Állami Erdei Vasút Üzemigazgatóságánál műszaki vezetői feladatokat látott el, ezt követően a Bánhorváti Erdészeti Igazgatóság vezetője volt, majd 1983-tól nyolc éven át a Lillafüredi Állami Erdei Vasút Üzemigazgatóság vezetőjeként dolgozott.
 
Azután nyugállományba vonulásáig a Lillafüredi Erdészeti Igazgatóság vezetőjeként a gyertyános tölgyesek és hegyvidéki bükkösök erdőművelési és fahasználati feladatait szervezte és irányította. Erdészeti igazgatóként számtalan középiskolai- és egyetemi tanulmányút, továbbá kisebb-nagyobb szakmai rendezvény házigazdájaként ismertette meg vendégeivel a Bükk-hegység szépségeit és szakmai specialitásait.
 
forrás: kormany.hu