Elítélték az idős nőt, aki fegyvert adott a lánya halálát okozó apának

2018.09.13 16:56

Korábban már írtunk arról, hogy ítélet született annak a miskolci férfinak az ügyében, aki 2017 júniusában véletlenül lelőtte lányát. Az apa ügyével párhuzamosan eljárás indult a lőfegyvert eredeti tulajdonosa ellen is.

Mint ahogy arról korábban hírt  adtunk, a Miskolci Törvényszék július 2-án kihirdetett ítéletében felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki a szomszédjától kapott fegyverrel halálos sebet ejtett a kislányán. Az apa ügyével párhuzamosan a Miskolci Járásbíróságon egy másik büntetőügy is indult, a fegyver eredeti tulajdonosával szemben.

dscn5013.jpg

A Miskolci Járásbíróság ma (csütörtökön) hirdetett ítéletet az ügyben.  A megállapított tényállás szerint a vádlott nő a szomszédaira bízta értéktárgyait, melyek között volt az a pisztoly, amellyel az apa eltalálta a szobában játszó gyermeket. A bíróság az első tárgyaláson ítéletet hozott és 1 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a vádlottat lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt.

A tárgyaláson a vádlott bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomást tett, melyet a bíróság elfogadott, és július 1. napjától hatályos új törvény rendelkezései szerint nyomban ítéletet hozott. Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott idős korú, büntetlen előéletű, és a bűncselekményt beismerte.

minap.hu