Elkapták a notórius ózdi betörőt

2022.08.10 13:15

Elkapták a notórius ózdi betörőt

illusztráció
 
A vádbeli férfi 2021. szeptember 16-án délelőtt, pontosabban meg nem határozható időpontban bement egy ózdi férfi lakásába azért, hogy onnan szabálysértési értékhatárt meg nem haladó összértékű ingó dolgokat tulajdonítson el. 
 
A vádlott ezen lopásra irányuló szándékának megfelelően megkísérelt bejutni a lakásba oly módon, hogy a bejárati ajtó kilincsét testi erővel fel-le rángatta, melynek következtében az ajtó zárszerkezete megrongálódott, valamint a vádlott ugyanezen célból további 2 ablakrácsot is részben felfeszített, azonban a vádlottat megzavarták, ezért a jogtalan eltulajdonításra irányuló cselekménye kísérleti szakban maradt, így lopási kár nem keletkezett. 
 
Elemelte a zenedobozt 
 
Ezt követően a vádlott 2021. november 5-én este, a kulcsra nem zárt kapun keresztül - lopási szándékkal - bement egy szintén ózdi férfi lakóházának körbekerített udvarára, majd a teraszról jogtalanul magához vett és eltulajdonított egy 15 ezer forint értékű zenedobozt. A vádlott által a sértettnek okozott lopási kár nem térült meg. Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést és vagyonelkobzást indítványozott.
 
boon.hu