Elkészült az új Qaestor-törvény

2015.12.08 10:46

Az eredetinél szigorúbb, de a bankokat kevésbé terhelő a tervezet, mely alapján a károsultak tízmilliárdokkal alacsonyabb kártalanítási összeggel kell számoljanak. A Hungária károsultjait bevonják a kártalanításba, a Buda-Casht azonban kihagyják a javaslatból.

A hvg.hu információi szerint a károsultak sokkal kevesebb pénz kaphatnak vissza, mint amennyit az Alkotmánybíróság által kifogásolt jogszabály alapján gondoltak, ugyanis a mostani elképzelés szerint le kell vonni a már beszedett hozamokat a Befektetői Alap (Beva) és a Quaestor-kötvényekesek kárrendezési alapjából adott összegből.

Az új törvény szerint azok kártalaníthatók, akiket a kötvényeket forgalmazó brókercég tévesztett meg azzal, hogy a bejáratott licencével, a piacon jól ismert, megbízhatónak tűnő működésével elhomályosította a tisztánlátásukat a kötvény kockázatosságát illetően.

Kálmán Pikó István, a Quaestor-károsultak közösségének tagja a Klubrádiónak azt mondta: méltánytalanul hátrányos helyzetbe hozza azokat a törvénytervezet, akik régóta a Quaestor ügyfelei.

Hallgassa meg!

hvg.hu/klubradio.hu