Elmarad az idei Tusványos, de Sátoraljaújhelyen lesz Szabadegyetem

2021.07.21 13:31

Újraindítás-megújulás címmel rendezik meg Sátoraljaújhelyen az erdélyi, a Kárpát-medencei Nyári Szabadegyetemet, amelyen egyebek közt nemzetpolitikai, kisebbségvédelmi, gazdaságfejlesztési, uniós és V4-es kérdésekről lesz szó.

Korábbi felvétel Tusványosról...
 
 
Elmarad idén a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, azaz Tusványos a koronavírus miatt. Sátoraljaújhelyen azonban július 22-i kezdéssel kezdetét veszi egy Nyári Szabadegyetem írja az Index.
 
Az esemény megnyitóján jelen lesz Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke, Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke, akik a hagyományosan évről évre Tusnádfürdőn, július második felében megrendezett bálványosi szabadegyetemeken is megjelentek.
 
„Tusványos pótolhatatlan” – közölte erről Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezetője. A sátoraljaújhelyi esemény szervezői azonban nem is ezt tűzték ki célul.
 
„Visszafogottabban és más közegben mégis szükséges találkoznia a kárpátaljai, az erdélyi és az anyaországi magyarság képviselőinek, hogy fontos és aktuális témákat vitassanak meg” – tette hozzá Sándor.
 
forrás: index.hu