Elmerült autó, kidőlt fák, özönvíz: ezt hagyta maga után a felhőszakadás Budapesten

2016.07.23 16:05

Égtek a vonala fővárosi tűzoltóknál a kora délutáni felhőszakadás után. Kidőlt fákhoz, vízzel elárasztott pincékhez, elsüllyedt autókhoz hívták őket.

Mentik az autót Vecsésnél

Főleg a XVIII. és XIX. kerületben, illetve a szomszédos Vecsésen, továbbá a budai oldalon a XI. és a XII. kerületben okozott gondot a csapadék és a vele járó szél – írják a katasztrófavédelem oldalán.

Családi és társasházak pincéjében, garázsában álló esővíz kiszivattyúzásához, aluljáróban rekedt autó mentéséhez, leszakadt villanyvezetékekhez, veszélyesen megdőlt fákhoz kaptak riasztást a fővárosi hivatásos tűzoltók.

Az alujáróban nem mindenki tudna áthajtani

A vecsési Achim András utcában teljesen elmerült a vízben egy kocsi az aluljárónál. Amikor a tűzoltók a járműhöz értek, már senki sem ült benne.

Ugyancsak Vecsésen, a Lincoln úton a vasúti aluljáróban állt nagyjából másfél méter magasan a víz. A XIX. kerületi Ady Endre út elején az ott közlekedő villamosok betápláló vezetéke szakadt le ötven méter hosszan.

bp_surf.jpg

Egy pár szörfözik az autók mellett az özönvízben Budapesten

fotó: Index

A károk elhárításán folyamatosan dolgoznak – közölték.

hvg.hu

 

Leállították a Magyar Nagydíj időmérőjét

nico rosberg, a mercedes csapat német versenyzője

Nnico rosberg, a mercedes csapat német versenyzőjeNico Rosberg, a Mercedes csapat német versenyzője

Az eredetileg tervezettnél húsz perccel később kezdődött el, nem sokkal később pedig félbeszakadt szombaton a 31. Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzése, mivel heves zápor nyomán nagy mennyiségű víz került a pályára.

fotó:Mark Thompson/Getty Images

A versenybíróság először 14.10-re, majd 14.20-ra halasztotta az időmérő rajtját. A biztonsági autó többször is körbement a Hungaroringen, aztán az a döntés született, hogy 14.20-tól a pályára hajthatnak a pilóták. A versenyzőket a csapataik rádión arra figyelmeztették, hogy az időmérő alatt újabb heves esőzés várható, öt perc elteltével pedig piros zászlóval félbe is szakadt az edzés.

nepszava.hu