Elő kell szedni az esernyőket? - itt vannak a részletek (+videó)

2021.11.07 05:50

Vasárnap estig hullámzó frontzóna alakítja a Kárpát-medence időjárását, megnövekszik a felhőzet, és összességében több helyen lehet kevés mennyiségű csapadékra számítani.

 
Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre
 
 
Dél felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, vasárnap reggeltől már országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég. Az éjszaka második felétől egyre többfelé előfordulhat változó intenzitású eső, zápor, délután átmenetileg kevesebb helyen eshet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.
 
Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra
 
 
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1, 8 fok között alakul, de északkeleten néhol gyenge fagy is lehet.
legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 8 és 14 fok között valószínű.
 

Az új hét meteorológiai kilátásai

 
A hétfő felhős, borongós, több helyen esős, záporos idővel indul, majd délután kisebb eső már csak délen valószínű. Délután északnyugaton és helyenként északon már kisüt a nap. Az északi-északnyugati szél általában gyenge, mérsékelt marad. A minimumok 0-8, a maximumok 8-13 fok között alakulnak.
 
Kedden már mindenhol számíthatunk többórás napsütésre, említésre méltó csapadék nem várható. Reggelre foltokban pára, köd képződhet. Többfelé élénk, néhol erős lehet az északias szél. Délután 9-14 fokot mérhetünk.
 
Szerdán és csütörtökön sokfelé indulhat párásan, ködösen a nap, helyenként szitálás is előfordulhat, de számottevő csapadék sehol sem várható. Naposabb és felhősebb tájak váltakoznak majd, néhol tartósabban párás, ködös körzetek is lehetnek. Csak helyenként élénkülhet meg a szél. Délutánonként 8 és 14 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.


forrás: met.hu / idokep.hu