Előbb egymást, aztán a kocsit verték

2015.02.14 22:18

Két haragos család vitája torkollott verekedésbe, majd a közlekedés biztonsága elleni bűntettbe.

2013. november végén Megyaszón a helyi italbolt előtt keveredett szóváltásba két helyi család néhány tagja. A fiatal férfiak összeverekedtek, és a gyerekeknek is jutott néhány pofon. A csetepaté az utcában lakók megbotránkozását is kiváltotta.

A rendőrök az egyik résztvevőt kihallgatásra is bevitték az őrsre. Éjfél után indultak haza a szomszéd faluból autóval. Út közben észrevették, hogy a rivális család egyik autója követi őket. Az autót vezető férfi próbálta úgy kormányozni járművét, hogy a veszélyesebb szituációt elkerülje. Amint beértek Megyaszóra, észlelték, hogy az úttesten keresztben áll a haragos család másik járműve, mellette pedig a vádlottak állnak négyen, botokkal, vascsövekkel felfegyverkezve.
A kocsi is kárát látta

A sértett lelassított és próbálta kikerülni a másik járművet. Ekkor a férfiak körbevették a mozgásban lévő autót és azt ütni kezdték minden oldalról, miközben a bent ülőket megöléssel fenyegették.

Magatartásuk a gépkocsi vezetőjét, utasait és a közlekedés biztonságát közvetlenül veszélyeztette. Az autóban 152 ezer forint kár keletkezett.

A Miskolci Járási Ügyészség vádlottakkal szemben közlekedés biztonsága elleni bűntett, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és rongálás vétsége miatt emelt vádat és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

ÉM