Élőlánc lesz vasárnap délután az Színház- és Filmművészeti Egyetem valamint a Parlament épülete között

2020.09.06 12:40

Ötezer ember kell ahhoz, hogy az akció sikeres legyen. Ma délután háromtól, találkozás az egyetemnél, Budapest, Vas utca 2/C.

korábbi felvétel
 
Óriási tiltakozás szerveződik Budapesten a Színművészeti miatt – írtuk korábban –, az egyetem lemondott szenátusa ötezer fős élőláncon keresztül akar eljuttatni egy olyan dokumentumot a parlamentig, amely azokat az alapelveket tartalmazza, ami alapján együtt tudnak működni a fenntartóval.
 
Vasárnap délutánra szervezték a demonstrációt, a dokumentum pedig, az úgynevezett Carta Universitatis arról szól, hogyan képzelik el az egyetem jövőjéről szóló párbeszédet. Ezt akarják kézről kézre adva eljuttatni a Parlamentig vasárnap. A cél, hogy a lánc az SZFE épületétől a Parlamentig tartson, s közben érintse az egyetem Szentkirályi utcai épületét, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemet, az ELTE BTK épületét, a Corvinus Egyetemet és a Károli Gáspár Református Egyetemet. A szervezők szerint ehhez ötezer résztvevőre van szükség.
 
Eddig számos más oktatási intézmény jelezte, hogy kiáll az SZFE-s diákok mellett. Többek között a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatói, kutatói és munkatársai, a Pécsi Tudományegyetem Filmtudományi és Vizuális Tanulmányok Tanszéke, az Eötvös Károly Intézet, az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézete, és a Kaposvári Egyetem színműs diákjai. Tegnap pedig több száz civil jelent meg a pécsi Nemzeti Színház épülete előtt, hogy kifejezzék szolidaritásukat az SZFE-s diákokkal.
 
A Harmadik figyelmeztetés: Stafétalánc az SZFE-től a Parlamentig! - névre hallgató megmozdulás ma délután háromtól lesz, találkozás az egyetemnél, Budapest, Vas utca 2/C.
 
nyugat.hu / merce.hu