Előválasztás: térképre tették a sátrakat, ahol leadhatja a szavazatát

2021.09.23 07:02

Így segítik azokat, akik személyesen voksolnának. A térképen két szín változik, fontos dolgot jelölnek.

illuszráció
 
Már a Google Térképén is látható, hol vannak azok a sátrak, amiket az ellenzéki előválasztás miatt állítottak fel a szervezők. (A sátrak pontos lelőhelye az elovalasztas2021.hu oldalon is kiolvasható, de a vizuálisabb típusú állampolgárok egy másik felületen is böngészhetik azt.)
 
A térképen két színnel jelölik a sátrakat: a sárga az úgynevezett mozgó/utazó sátor, amelyek általában egy-egy napot töltenek ott, ahol felállítják őket. Az állandó szavazóhelyeket pedig zölddel jelölik a szervezők.

 


A szavazókörzethez tartozó sátor térképes lelőhelyére kattintva különféle információkat is kap a választó. Ilyen például, hogy kültéren vagy beltéren zajlik-e a szavazatgyűjtés, vagy hogy mikor fogadják az aláírókat. A felületen a sátor pontos címe is megtalálható.
 
A Google oldalán keresni is lehet, így könnyen megtalálhatók az egyes helyszínek.
 
Az ellenzéki előválasztás múlt szombaton kezdődött, de a rendszerrel kapcsolatos problémák miatt később leállították azt. A szervezők először túlterhelésre hivatkoztak, aztán arra, hogy egy összetettebb, több lépcsőből álló visszaélés történhetett. A szervezők ezután azt közölték, hogy az előválasztás rendszerét Kínából támadhatták meg. Az előválasztáson egyébként hétfőn 67 ezren, kedden 73 ezren vettek részt.
 
hvg.hu