Elpusztult Overdose

2015.07.02 12:17

A nemzetközi hírű telivér, a német sajtó által magyar csodalónak is nevezett Overdose szerda délután háromnegyed hatkor, 10 éves korában egy németországi tenyésztelepen elpusztult - adta hírül a pannoniaoverdose.hu portál.

A honlap értesülései szerint a csodaló súlyos betegség után, kólikában, hasi katasztrófa következtében pusztult el. Emlékeztetnek arra, hogy 128 éve egy kólikaroham vitte el Kincsemet, a csodakancát is. Overdose még legalább 15 évig fedezhetett volna. Többségi tulajdonosa kívánságára a telivért Alagon fogják eltemetni.

Overdose 2014 tavaszán költözött a dunakeszi Alagi Tréningközpontból Dióspusztára fedezőménnek. Ezután került februárban a Hamburghoz közeli lindenhofi telivérménesbe, ahol a hazaiaknál huszonöt százalékkal jobb értékszámú kancákat fedezhetett.

A magyar galoppsport egyik leghíresebb képviselője 2010 augusztusáig volt veretlen, sorozatban 14 futamot nyert meg. Hat éve savós patairha-gyulladást kapott, emiatt veszélybe került karrierje. 2010-ben visszatért, de két megnyert futam után csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén. Egy évvel később viszont ismét győzött, mégpedig Hoppegartenben, majd a Haydock Parkban és a Royal Ascoton is újfent bizonyította egyedülálló tehetségét, utóbbi helyszínen a negyedik helyen ért célba. Overdose 2011. november 13-án, Rómában futott utoljára, és akkor győzött.

mti.u