Elszabadultak az indulatok a Heti napló kérdésétől: ismert emberek mozgósítanak

2018.09.16 14:34

Minden eddigi rekordot megdöntött a szavazatok száma, mely az ATV heti kérdésére érkezett. Pedig a java még hátra van.

 
Ön megszavazta volna a Sargentini-jelentést? - ez a hét kérdése az ATV Heti napló Sváby Andrással című műsorában, mely rendesen megmozgatta még a jobb- és baloldal politikai táborait is. Bayer Zsolt Facebook-oldalán buzdított a szavazásra, Ujhelyi István pedig élő tv-műsorban fordult a nézőkhöz, ahol azt is elmondta, tudomása van róla, hogy a Fidelitas mozgósítja táborát az ATV-s szavazás miatt.
 
Rámozdult mindkét oldal
 
Bayer az alábbi poszttal jelentkezett:

 

 

 

 

 
A jobboldali mozgósításra reagált Vágó István is. A DK politikusa „tudunk tenni ellene” felhívással népszerűsítette közösségi oldalán a szavazást.
 
Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője pedig péntek este, az Egyenes beszéd élő adásában fordult a nézőkhöz: „Kérem az ATV nézőit, mivel tudom, hogy a Fidelitas mozgósított, tessenek megindulni és SMS-eket küldeni, hogy ne úgy tűnjön, igaza van Orbánnak”.
 
Százezer felett…
 
"Minden héten csütörtök reggel élesítjük a kérdést, ezúttal is a szokásos mederben csordogáltak a dolgok, jött pár ezer szavazat, melynek 80%-a igen volt" - mesélte portálunknak Sváby András. A Heti napló műsorvezetője szerint akkor változtak meg a dolgok, amikor Bayer Zsolt Facebook-oldalára kitett egy posztot, amiben az ATV-s szavazásra buzdította követőit.  Erre több tízezer szavazat jött, amivel megfordult az állás és a nemek kerültek többségbe.
 
Igen ám, de a másik oldal is mozgósításba kezdett, mostanra több mint 100 ezren szavaztak, amivel minden eddigi rekord megdőlt a műsor történetében. Sváby elmondta: remekül szórakozik az egészen és örül neki, hogy a bal- és jobboldal is mozgósítja táborát az ügyben, szerinte ehhez mindenkinek joga van.
 
Hozzátette: biztonságos rendszeren keresztül megy a szavazás, egy IP-címről egy nap csak egy szavazatot lehet leadni, így komoly visszaélésekre nincsen lehetőség. „Minden idők legizgalmasabb szavazása várható vasárnap az élő adásban”- összegezte a történteket a műsorvezető, aki elmondta: addig is folyamatosan monitorozzák, mi a helyzet, de a tapasztalat azt mutatja, hogy mindig az élő adás alatt gyorsul fel a szavazás, így még bármi lehet a végeredmény.
 
Szavazzon Ön is!
 
A szavazás végeredményét Sváby András vasárnap este, élő adásban ismerteti.

Heti napló, ATV, vasárnap 19:00

atv.hu