Eltünteti oszlopairól a HVG-plakátokat a Mahir

2019.04.17 16:18

Azonnali hatállyal felmondták a két cég között fennálló szerződést. A HVG Kiadó jogi útra tereli az ügyet.

Fotó: nepszava.hu
 
Minden előzetes jel nélkül, egy április 12-i keltezésű levélben a Mahir Cityposter Kft. arról értesítette a HVG Kiadó Zrt.-t, hogy azonnali hatállyal felmondja a két cég között fennálló, a HVG hetilap címlapjairól készített plakátok kihelyezéséről szóló, nem felbontható szerződést – írja a hvg.hu
 
A lap szerint indoklásként azt magyarázták, hogy a Mahir nem tud teljes mértékben eleget tenni vállalt kötelezettségeinek, nem képes garantálni a teljes darabszám megjelenítését, ezért a szerződés értelmében nem lesz jogosult hirdetési díjra, ez pedig nem szolgálja a cég érdekeit.
 
A hvg.hu kiemeli, hogy – mivel érdemben nem tárgyaltak a szerződéses feltételek esetleges újragondolásáról sem – jelen állás szerint ez egy véglegesnek szánt döntés: a HVG-címlapok a jövőben nem jelenhetnek meg az ország különféle pontjain a Mahir oszlopain.
 
Negyvenéves hagyomány szakad meg ezzel, ezek a plakátok az éppen aktuális hatalomtól függetlenül, kereken negyven éve, a lap 1979-es alapítása óta hetente kikerültek az utcára, és ezzel részévé váltak Magyarország városai, az itt élők életének. Ezt törölte most el a döntés, amelyet a jelenleg Mészáros Lőrinc ügyvédjéhez köthető cég vezetésében és/vagy tulajdonosi körben és/vagy egy ennél még befolyásosabb szinten meghoztak” 
 
– hangsúlyozza a lap, hozzátéve, hogy a HVG Kiadó megpróbál jogi úton érvényt szerezni a megkötött szerződésben foglaltaknak.
 
A HVG eheti címlapján egyébként Rogán Cecília látható. 
 
 
 
nepszava.hu