Elutasították az MNB-alapítványok elleni feljelentést

2016.05.06 14:21

A Fővárosi Főügyészség elutasította az Együtt - a Korszakváltók Pártja feljelentéseit, amelyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványai ellen tettek - ismertette a döntést budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt elnöke.

Szigetvári Viktor elmondta, hogy hűtlen és hanyag kezelés gyanúja miatt tettek feljelentést április 25-én, mert feltűnő értékaránytalanság történt, amikor a jegybank alapítványai több mint félmilliárd forint értékben vásároltak szponzorált médiatartalmakat a New Wave Kft.-nél. Szintén feljelentést tettek, mert Matolcsy György jegybankelnök Sakk és póker című könyvét a Kairosz kiadónál, több nyelven, nyelvenként több mint kilencmillió forintért adták ki.

Az Együtt elnöke a feljelentés elutasítását felháborítónak nevezte. Mint mondta: az ügyészség nem hogy nyomozni nem hajlandó, de kevesebb mint három napot szántak a tájékozódásra, ugyanis az elutasító határozat már április 28-án megszületett.

Szigetvári Viktor kijelentette: az ügyészség azért csinálja ezt, mert Orbán Viktortól Polt Péter legfőbb ügyész és Ibolya Tibor fővárosi főügyész azt a felhatalmazást kapta, hogy kimossa az ilyen bűnökből Matolcsy Györgyöt, kimossa az ilyen bűnökből Polt Péter feleségét, és azokat a kuratóriumi döntéshozókat, akik több milliárdot pazaroltak el olyan célokra, amelyek nem tartoztak volna a jegybank vagy alapítványainak tevékenységi körébe. Az Együtt keresi a jogi eszközöket, hogyan tudja folytatni az ügyet - tette hozzá a politikus.

nepszava.hu