Emelte az alacsony komfortú bérlakások díjait a Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt.

2015.04.22 09:01

Az országos átlaghoz igazította a szociális bérlakások bérleti díjait a miskolci ingatlankezelő. Az április elsejével életbe lépett rendelet valamennyi miskolci, alacsony komfortfokozatú ingatlanra vonatkozik, így egy átlagos méretű, 45 négyzetméteres lakásért ezentúl 9-10 ezer forintot kell majd fizetni.

Váradi Gézáék a a Kilencedik utcában élnek szociális bérlakásban. Szerinte nagyon sok család nem tudja az emelt bérleti díjat kifizetni, mert csak a szociális segélyből élnek. Neki, bár három szakmája van, nem talál munkát.  A bérlakásban édesapjával lakik, akinek 36 ezer forint a rokkantnyugdíja. A család többi tagja már Kanadában él, ők is mennének utánuk.

     – Száznyolcvan a jegy, kell egy kis váltópénz, de felmenni Pestre a repülőtérig, az is sok pénz – számolja az út költségei Váradi Géza.

A Számozott utcákban több négyemeletes társasház van. Többségében idős emberek lakják. Azt mondják félnek, hiszen nap mint nap találkoznak a telepen élőkkel…

     – Már éppen ideje lenne, hogy lebontsák. Este már nem merek kijönni. Most lett rendbe rakva az udvar, de már dobálják el az újságot, az üveget. Borzalom, amiben mi itt élünk – mondta egyikük.

A bérleti díj emelését az érintetteken kívül minden környéken élő helyesli. Arcukat nem vállalva azt mondták, sokan a közkútról hordják a vizet, de vannak akik lopják az áramot.

A szociális bérlakások bérleti díjait a miskolci ingatlankezelő most az országos átlaghoz igazította. A város összes alacsony komfortfokozatú bérlakás díját egyszerre emelte meg.

– Az áprilisi emelést követően ezek a díjak az országos átlaghoz közelítettek, azzal vannak egy szinten. Ez azt jelenti, hogy egy 43 négyzetméteres alacsony komfortfokozatú lakásnak a bérleti díja havonta 9-10 ezer forint körül mozog – tájékoztatott Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője.

mikom.hu