Ennyi volt a tavasz! Vasárnap hó is lehet

2015.01.10 20:06

Vasárnap reggel mindenütt beborul az ég, többfelé várható eső, délután havas eső, sőt a hegyekben már havazhat is, de megmaradó hó sehol sem valószínű, és a legkevesebb csapadék északkeleten lehet.

A nyugati szél elsősorban az ország északi felén több alkalommal erős, időnként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 3 és 8 fok között várható, de a kora délelőtti óráktól fokozatosan csökken a hőmérséklet.

Szombaton a budapesti és az országos melegrekord is megdőlt. A január 10-én a fővárosban mért eddigi legmagasabb hőmérséklet 15,1 fok volt. Ezt is a belvárosban mérték 2007-ben. Fertőrákoson most szombaton 19,7 fokig emelkedett a hőmérséklet. A január 10-i országos maximum-hőmérsékletet szintén 2007-ben rögzítették, akkor Tatán 17,4 fok volt.

Hétfőn változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütéssel. Éjszaka még délen lehet eső, havas eső, napközben északkeleten alakulhat ki néhol zápor, hózápor. A nyugatira, délnyugatira forduló szél erős, néhol viharos lesz. Hajnalban +1 és -3, napközben 3 és 8 fok között alakul a hőmérséklet.

Az előrejelzés szerint gyakorlatilag egész héten marad az évszakhoz képest még mindig enyhe idő, csütörtöktől várható lehűlés, de még akkor is plusz tartományban marad a nappali csúcshőmérséklet.