Erdőtűz a Bükkben: Egyelőre keresik a tűz okát (+videó)

2022.07.02 15:21

Nem tudni még pontosan, hogy mitől keletkezett a péntek esti tűz a Bükk hegységben.

„A tűz oka egyelőre ismeretlen, a tűzvizsgálati eljárás folyamatban van” – nyilatkozta a Borsod Online-nak Rinyu Zsuzsanna, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője, aki azt is megerősítette portálunknak, hogy az első helyszíni szemle már megtörtént szombaton. Azt is megtudtuk, hogy a tűz során nem sérült meg senki, és csak elvétve egy-egy parázsló gócpont lehet a több mint 100 hektáros területen, amelyet folyamatosan ellenőriznek a katasztrófavédelem munkatársai, és szükség esetén be is avatkoznak.
 
Pénteken este ütött ki tűz a Bükk hegységben, amelyet szombat hajnalra sikerült megfékezniük a tűzoltóknak, a történtekről aznap részletesen beszámoltunk.
 
„A tűzvizsgálat eredményétől függ, hogy indul-e büntetőeljárás az ügyben, mert még nem lehet tudni, hogy pontosan mi okozta a tüzet” 
– mondta megkeresésünkre Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztály sajtóreferense, akitől megtudtuk, a péntek esti útlezárásokat már megszüntették, így újra a megszokott rend szerint tudnak haladni az arra közlekedők.
 
Kerestük a Bükki Nemzeti Parkot is, akik későbbre ígértek tájékoztatást, annyit tudunk meg, hogy jelenleg is a kárfelmérés zajlik a területen, és még nem tudják megbecsülni a kár mértékét.
 
 
Ujlaki Attila
boon.hu