Erős húsvéti forgalomra számítanak

2015.03.31 06:13

A tavalyihoz hasonlóan az idén is erős húsvéti kereskedelmi forgalomra számít az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ).

Vámos György, a szervezet főtitkára az MTI-nek elmondta: a tapasztalatok szerint az elmúlt években mintegy 45-50 milliárd forinttal ugrott meg a kiskereskedelmi forgalom a húsvéti ünnephez köthetően, a januári és a februári forgalomhoz képest. Tavaly viszont már 60 milliárd forint volt a húsvéti többlet, és a kereskedelmi szövetség az idén is hasonlóan erős forgalomra számít.

Az OKSZ főtitkára kiemelte: ez az időszak lendületet ad a kereskedelemnek, nem véletlen, hogy több kereskedelmi lánc, illetve üzlet is nyitva tartott a húsvét előtti utolsó vasárnap, kihasználva a törvény által biztosított lehetőséget.

Vámos György szerint összességében a hazai vásárlóerő erősödése, illetve az online pénztárgépek miatt tisztuló piac javítja, a vasárnapi zárva tartás viszont lefelé húzza a kiskereskedelem mérlegét, de ezek hatása külön-külön nem értékelhető, illetve nem bontható le a húsvéti forgalomra.

napigazdasag.hu