Erzsébet-utalvány - "Ne lehessen propagandalevelet mellékelni!"

2016.12.08 12:51

Az MSZP szerint alamizsna, könyöradomány a 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány, amelyet az Orbán-kormány a nyugdíjasoknak ad karácsony előtt. A párt módosító javaslatot nyújt be a parlamentnek, hogy ne lehessen propagandaleveleket küldeni a nyugdíjasoknak.

https://mako.hu/wp-content/uploads/2015/12/erzsebet-utalvany.jpg

Az MSZP szerint alamizsna, könyöradomány a 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány, amelyet az Orbán-kormány a nyugdíjasoknak ad karácsony előtt. A párt módosító javaslatot nyújt be a parlamentnek, hogy ne lehessen propagandaleveleket küldeni a nyugdíjasoknak. Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagja csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, lehet, hogy egy kicsit megkönnyíti a karácsonyi bevásárlást ez az összeg, de a nyugdíjasok problémáit nem oldja meg. Ettől nem lesznek jobb állapotban a kórházak és a 3-as metró sem - tette hozzá.

A politikus emellett felháborítónak nevezte, hogy az egyszeri juttatás apropóján a kormány ismét "propagandalevelekkel zaklatja majd a nyugdíjasokat". Ezzel kapcsolatban jelezte: módosító javaslatot nyújtottak be a parlamentnek azért, hogy ne lehessen ilyen leveleket küldeni a nyugdíjasoknak. Bárány Balázs szerint a nyugdíjasok életét csak egy szemléletváltás fogja megváltoztatni, amelynek lényege, hogy egy ledolgozott élet után ne kelljen nyomorogniuk. Ehhez azonban - mint mondta - kormányváltás kell.

mti.hu