Eső, zápor és sok köd - ilyen időt ígérnek a hétre

2020.10.26 06:07

Hétfőn sokfelé párás, ködös lesz a reggel, de a feltámadó délies széllel a legtöbb helyen hamar feloszlik a köd, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Jelentős mennyiségű csapadék sehol nem várható. A Dunántúlon erős, viharos lehet a szél. Délután 15-21 fokot mérhetünk.

Fotó: Vajda János

Kedd reggel északon, északkeleten és keleten lehet párás, ködös a levegő. Napközben szakadozott lesz a felhőzet, a legtöbb napsütés keleten valószínű. Délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és helyenként eső, zápor várható. A déli, délkeleti szelet élénk, erős lökések kísérhetik. A hajnali 5-11 fokról délutánra 16-21 fokig emelkedik a hőmérséklet, csupán néhol északnyugaton lehet hűvösebb.
 
Szerdán a hajnalra kialakuló pára és köd helyenként csak lassan oszlik fel, napközben fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, csapadék nem valószínű. A légmozgás gyenge, mérséklet lesz. Délután 15-20 fok várható.
 
Csütörtökön ködös lesz a reggel, többfelé nehezen oszlik fel a köd, máshol hosszabb napos időszakokra számíthatunk. 14-19 fokig emelkedik a hőmérséklet.
 
Pénteken esős őszi nap érkezik térségünkbe. Erős lesz a szél, visszaesik a hőmérséklet.
 
idokep.hu