Esős és forró vasárnapunk lesz

2021.07.25 06:11

Vasárnap a napos időszakok mellett kezdetben északnyugaton és északon, napközben pedig északon, nyugaton és délnyugaton alakulhatnak ki elszórtan átmeneti jelleggel záporok, zivatarok. 

 
A délies szelet sokfelé élénk, nyugaton, északnyugaton helyenként erős lökések kísérhetik. Korareggel 13 és 22, délután 30 és 36 fok között alakul a hőmérséklet.
 
Hétfőn kezdetben a keleti, északkeleti tájakon előfordulhatnak szórványosan záporok, zivatarok, napközben pedig csak elszórtan alakulhat ki rövid ideig tartó csapadék. Az élénk déli-délnyugati szelet helyenként erős lökések kísérhetik. Délután 31-37 fok valószínű.
 
Kedden a változóan napos-felhős időben több tájegységünk is kialakulhat szórványosan lokális zápor, zivatar. A déli-délnyugati szél többfelé élénk, erős lehet. Napközben 31-38 fokra van kilátás.
 
Szerdán sok napsütésre számíthatunk, zápor, zivatar legfeljebb csak egy-egy helyen fordulhat elő. Az élénk, erős délnyugati szélben 31 és 38 fok közé melegedhet a levegő. Csütörtökön napos, csapadékmentes időre van kilátás. A legmelegebb órákban 32-38 fokot mérhetünk.
 
forrás: idokep.hu