Esős szombatra számíthatunk

2015.09.04 19:01

Hétvégén átvonul felettünk a front, szombaton országszerte csapadékos időre készülhetünk, vasárnapra már mindenhol visszaesik a hőmérséklet.

Szombatra virradóra délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, sokfelé ébredhetünk esőre, záporra, helyenként az ég is döröghet. Napközben kelet, északkelet felé halad a csapadékzóna, így országszerte készülhetünk záporokra, az ország déli és keleti felén zivatarokra is. Lokálisan nagyobb mennyiségű, 20-30 millimétert meghaladó csapadék is hullhat. Az északnyugatira forduló szél feltámad, a zivatarokat viharos lökések is kísérhetik.

    Vasárnap távozik a front

Vasárnap nagy széllel távozik a front, az ország északi tájain erős, viharos lökések is lehetnek. Napközben fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, záporra még a keleti tájakon, valamint az Alpokalján számíthatunk. A nyári meleg ekkorra már mindenhol megszűnik, 19-23 fokos maximumok várhatóak.

Hétfőn az északi és nyugati tájakon alakulhat még ki szórványosan zápor, ugyanakkor egyre több napsütés várható. Az északnyugati szél továbbra is sokfelé élénk, erős marad. Hajnalban már 6-13 fokig is lehűl a levegő, délután 18-22 fokig melegszik.

idokep.hu