Esőt, erős szelet hoz a péntek

2015.09.11 06:55

Pénteken borongós, csapadékos időre számíthatunk, többfelé ismétlődő esővel, majd délután nyugat, délnyugat felől megkezdődhet a felhőzet felszakadozása. A nap első felében északon, északkeleten még élénk lehet a keleties szél. Hajnalban 11-14°C várható, napközben viszont hűvös marad az idő, délutánra csak 14-19°C közé emelkedik a hőmérséklet - írja az idokep.hu

Szombaton már több napsütésre számíthatunk, de a Dunától keletre helyenként kisebb eső, egy-egy zápor még kialakulhat. A déliesre forduló áramlásnak köszönhetően melegedés veszi kezdetét, a legmelegebb órákban 20-25 fok közötti maximumokra van kilátás. Hajnalra többfelé pára, köd képződhet.

Vasárnap sok napsütésre, csapadékmentes időre van kilátás. Többfelé megélénkül, északnyugaton megerősödik a délkeleti szél. Délutánra már 23 és 28°C közé melegszik a levegő.

Hétfőn napos, de szeles idő várható, a déli, délkeleti szelet északnyugaton viharos lökések kísérhetik. 25-30 fok várható. Estétől, éjszakától egy gyenge hidegfront hozhat záporokat, helyenként zivatarokat. Keddre átmenetileg pár fokot visszaeshet a hőmérséklet.

idokep.hu