Észak-Magyarországon most már napközben is 20 fok alatt – Ilyen időjárás várható vasárnap

2021.09.19 05:35

Újabb légörvények érkeznek vasárnapra.

A Kárpát-medencét éppen hogy elhagyta elsőként említett ciklon, de vasárnap már egy újabb közelít délnyugat felől, így ismét nedvesebb léghullámok érkeznek.
 
Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre
 
Vasárnap az ország középső részén számíthatunk a legkevesebb felhőre és egyben a legtöbb napsütésre is, máshol változóan felhős idő várható. Napközben kevés helyen lehet futó zápor, viszont késő délutántól, kora estétől nyugat, délnyugat felől elkezd megvastagodni a felhőtakaró, ezzel együtt pedig a csapadékhajlam is megnövekszik. Az északi, északnyugati szél elénk, szombaton többfelé erős lesz, az esti órákra mérséklődik átmenetileg a légmozgás.
 
Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra
 
A legalacsonyabb kora reggeli hőmérséklet általában 6 és 14 fok között alakul.
 
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 19 és 25 fok között várható, de a felhősebb részeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Az új hét hasonló időjárást tartogat számunkra!

 
Hétfőn sok felhő lesz felettünk, a Dunántúlon és az Alföld déli felén pedig több helyen is kialakulhat eső, zápor, majd a kora esti órákra már mindenhol megszűnhet a csapadék. Helyenként élénk lökések kísérhetik az északi-északkeleti szelet. Hajnalban 5-13, délután 14-19 fok valószínű.
 
Kedden napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, számottevő csapadék nem várható. Az északias szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. A hűvös hajnalt követően délután 15-20 fokra van kilátás.
 
Szerdán több, csütörtökön kevesebb felhő lesz felettünk, csapadék nem várható. Szerdán keleten az északias, csütörtökön északnyugaton a délies szél lehet élénk. A hajnalok meglehetősen hűvösek lesznek. Szerdán 15-20, csütörtökön 17-22 fok között alakulhatnak a maximumok.
 
met.hu