Étel az életért – tartós élelmiszert gyűjtenek Miskolc belvárosában

2015.08.08 14:34

Étel az életért elnevezéssel tartósélelmiszer-gyűjtési akciót tart szombaton Miskolc belvárosában az Észak-Magyarország.com szociális szövetkezet.

Theodorovits Andrea, az akció szervezője elmondta: a szövetkezet által gyűjtött használt, ám megtisztított ruhákat, cipőket, játékokat adnak a tartós élelmiszerért cserébe. Délelőtt 11 óráig már 50-60 kilogrammnyi kenyér, olaj, liszt és cukor gyűlt össze. A szervező hozzátette: egy taxitársaság felajánlása nyomán azok is eljuttathatják az adományaikat hozzájuk, akik nem tudják személyesen felkeresni az akció helyszínét, ugyanis a felajánlott ételt a taxik ingyen elhozzák.

    Theodorovits Andrea azt is elmondta, hogy az összegyűlt tartós élelmiszert a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz juttatják el; a segélyszervezet a népkonyháján, illetve a hajléktalanokat ellátó szolgálatán keresztül használja fel az adományokat.

Hrotkó László, a szeretetszolgálat Észak-magyarországi régiójának irodavezetője érdeklődésünkre elmondta, az újszerű jótékonysági akció ötletével nyár közepén keresték meg őket. Hozzátette, fontosnak tartották csatlakozni az akcióhoz, hiszen ezáltal, az emberek jótékonysági potenciáját kihasználva gyűjthetnek tartós élelmiszert.

    – Ez a végső cél számunkra nagyon fontos dolog. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat tevékenysége során nagyon sok rászoruló családdal, hajléktalanokkal, nagycsaládosokkal, idősekkel, betegekkel, fogyatékkal élőkkel van kapcsolatban. Ezeknek a rászorulóknak eddig is akár saját gyűjtésből, vagy más szervezetekkel együttműködve igyekeztünk élelmiszert juttatni. Minden ilyen kezdeményezésnek nagyon örülünk tehát – hangsúlyozta Hrotkó László.

A Szinvapark sétányán most tartották meg először a jótékonysági akciót – aki esetleg ma nem tud már jótékonykodni, az se búsuljon, hiszen minden hónap második szombatján délelőtt 10 és délután 4 óra között megtalálja a standokat a bevásárlóközpont előtti sétányon.

minap.hu