Ezért drágább nálunk a mobilozás

2015.04.15 07:29

A távközlési cégek az általuk fizetendő díjak és közterhek mértékével indokolják, hogy Magyarországon drágább a mobil telefonálás és a mobilinternet, mint a környező országokban - írta a Magyar Nemzet.

A lap szerdai számában ismerteti többek között a Telenor tájékoztatását, amelyet az MNO.hu összeállításával kapcsolatban adott. A honlap összeállítása szerint Ausztriában, Szerbiában és Romániában is olcsóbb tarifákkal van jelen a Magyarországon is működő három távközlési társaság.
   
A Telenor válaszában Szerbia példáját fejti ki részletesen. Ott az áfa 20 százalék, szemben a magyarországi 27 százalékkal, miközben a frekvenciaköltségek és az összes közteher az árbevétel 32,9 százalékát teszi ki, ami jóval alacsonyabb a magyarországi 50 százaléknál. Megjegyezték azt is, hogy a távközlési különadó önmagában árbevételük 12,7 százalékát teszi ki.
   
A Magyar Telekom a jelenség okát firtató kérdésre adott válaszában arra hívta fel a figyelmet, hogy az árak összehasonlítása nehéz az iparágban, és az ügyfél elégedettségét a szolgáltatás minősége dönti el. Szerintük a magyar fogyasztók nagyon jó ár/érték arányú szolgáltatást kapnak. A lap a Vodafone-tól egyelőre nem kapott választ kérdésére.

mti.hu