Ezért menekülhetett a halálba a tiszafüredi házaspár

2019.06.20 08:11

A nő végzetes betegségben szenvedett, ezért akartak együtt távozni.

Az elhunyt házaspár lakásánál hosszú ideig helyszíneltek a rendőrök, miután a házban holtan találták a nőt és férjét 
 
Fotó: Police.hu
 
Szívszorító családi dráma állhat a tiszafüredi dupla haláleset hátterében – tudta meg a Blikk. A helybeli házaspár tagjai már hetek óta halottak lehettek, amikor a rendőrök rájuk találtak. A nő és férje otthona körül régóta nem volt mozgás, ám ez nem tűnt fel senkinek, mivel a pár sokat utazott. 
 
Információink szerint ugyanis az év nagy részét Skóciában töltötték. A Tisza-tó menti településre évente csak pár hétre utaztak vissza. Senki sem sejtette, hogy néhány héttel ezelőtt az utolsó útjukra, meghalni jöttek vissza Magyarországra.  
 
– Csak néha bukkantak fel, ilyenkor köszöntünk egymásnak. Az volt a normális, ha nem volt mozgolódás a lakás környékén – magyarázta az elhunyt pár egy, a neve elhallgatását kérő szomszédja.
 
A rendőröket még a múlt hét vasárnapján riasztotta az egyik utcabeli, miután a gyereke szobájában orrfacsaró bűzt kezdett el érezni. A kellemetlen szag az alig 30 centis falakon szűrődött át.
 
– "Egyszerűen nem bírtunk megmaradni abban a szobában – mesélte az érintett asszony. – Végül a rendőrök törtek be a látszólag üres szomszédos lakásba. Akkor derült ki, hogy két holttest hever odabent: feltehetően már hetek óta ott lehettek. 
 
A szomszédasszony azóta ideiglenesen elköltözött a lakásból. Ahogy mondta, nem tud szabadulni a rossz emlékektől, kell egy kis idő, mire a családjával túlteszi magát a történteken.
 
A szomszédok szerint az asszony vesztésre állt a betegségével szemben
 
 
Úgy tudjuk, a házaspár tagjai a haláluk előtt megjárták a poklot: az asszonynál ugyanis nem sokkal korábban végzetes betegséget állapítottak meg.
 
– Nagyon szépen éltek, amikor idehaza voltak. Tudtuk, hogy nagy harcot vívnak a nő betegségével, valamint azt is, hogy vesztésre álltak a küzdelemben. Úgy tudjuk, nem bírták elviselni, hogy elszakadjanak egymástól, illetve a szenvedést sem tovább, ezért a férje segíthette halálba szegénykét, majd ő maga is követte a nejét – mnesélte fejcsóválva az egyik helybéli. 
 
Ismerőseik szerint a férfi nem akart elszakadni súlyos beteg asszonyától, ez állhat a tragédia hátterében
Ismerőseik szerint a férfi nem akart elszakadni súlyos beteg asszonyától, ez állhat a tragédia hátterében
 
 
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az asszony halálát idegenkezűség okozta, míg a férfi halálának körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.
 
blikk.hu